UAB JVA Partneris:

Tel. +370 (46) 454008

Žuvys kaip produktas

Žuvys – vertingas maisto produktas. Jose yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių (Omega -3 riebalų rūgštys), kurios teigiamai veikia kraujotakos sistemą.

Žuvyse esantys baltymai lengvai virškinami, todėl gerai pasisavinami. Vartodami žuvų produktus gauname subalansuotą gyvybiškai svarbių medžiagų kiekį vitaminų – daugiausiai A, D, E ir B grupės, mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, magnio, mikroelementų – jodo, cinko, seleno. Cinkas ir selenas, vitaminai A ir E stiprina organizmo imuninę sistemą.

Žuvys padeda išgyventi ir stresus dėka jose esančio didelio kiekio fosforo, kuris stiprina nervų sistemą. Nors vienas žuvų patiekalas per savaitę garantuoja pakankamą aprūpinimą jodu.