UAB JVA Partneris:

Tel. +370 (46) 454008

Vytintos žuvys

Vytinimas yra viena iš seniausių žuvų konservavimo būdų. Vytinamos įvairios žuvys: kuojos, karšiai, plakiai, stintos, menkės, plekšnės ir t.t. Neprarasdamos savo maistinių savybių jos gali išsilaikyti iki 3 mėnesių.

Žuvys vytinamos skrostos ir neskrostos. Su viduriais vytintos žuvys yra skanesnės, jos išlaiko „tikrą” žuvies skonį. Tačiau nemėgstantiems terliotis su viduriais labiau tinka skrostos vytintos žuvys. Vytintų žuvų gamyboje konservantai nenaudojami.

Vytinta žuvis tinka maistui be papildomo kulinarinio apdorojimo.

Kuojos, vytintos, s.g. neskrostos (Rutilus rutilus)
100g. produkto: baltymų – 46g. riebalų – 6g.
Energinė vertė: 238 Kcal

 

Karšiai, vytinti, s.g. neskrosti (Abramis brama)
100g. produkto: baltymų – 42g. riebalų – 6g.
Energinė vertė: 222Kcal
Plekšnės, vytintos, b.g. skrostos (Pleuronectes platessa)
100g. produkto: baltymų – 34g. riebalų – 7g.
Energinė vertė: 199Kcal
Stintos, vytintos, s.g. neskrostos (Osmerus gentis)
100g. produkto: baltymų – 15.4g. riebalų – 5g.
Energinė vertė: 102Kcal

 

Menkės, vytintos, b.g. skrostos (Gadus morhua)
100g. produkto: baltymų – 26g. riebalų – 1g.
Energinė vertė: 113Kcal
Kuprės, vytintos, b.g. skrostos (Oncorhynchus gorbuscha)
100g. produkto: baltymų – 21g. riebalų – 10g.
Energinė vertė: 174Kcal
Upės ešeriai, vytinti, s.g. neskrosti (Perca fluviatilis)
100g. produkto: baltymų – 18.5g. riebalų – 0.9g.
Energinė vertė: 82Kcal
Žiobriai, vytinti, s.g. neskrosti (Vimbre vimbre)
100g. produkto: baltymų – 18g. riebalų – 8g.
Energinė vertė: 152Kcal
Upės lydekos, vytintos, s.g. skrostos (Esox lucius)
100g. produkto: baltymų – 18.5g. riebalų – 0.9g.
Energinė vertė: 82Kcal